19 sierpnia 2018, imieniny obchodzą: Bolesław, Jan, Borysław, Julian

17°
Bielsko-Biała
19.08.2018
  • Wilgotność: 60%
  • Wiatr:płn 4km/h

jutro: 29°16°pojutrze: 26°13°
artykul,dlaczego_fotografia_kulinarna_bo_kocham_jesc,66130.htmldlaczego_fotografia_kulinarna_bo_kocham_jesc

SMACZNIE, ZDROWO I STYLOWO

2018-07-13 16:18 (Komentarze: 0)      

Dlaczego fotografia kulinarna? Bo kocham jeść!


- Wszystko zaczęło się przed dziesięciu laty, za namową znajomego, który stwierdził, że fotografia to dziedzina, w której będę naprawdę dobra. Miał rację, a przygodę ze zdjęciami zaczęłam od policealnej szkoły Fotoedukacja w Katowicach - mówi Agnieszka Kolon.

- Dlaczego wybrałam fotografię kulinarną? Bo kocham jeść, bo lubię gotować, piec i eksperymentować w kuchni. Poza tym dobrze się czuję w wąskiej specjalizacji fotograficznej. Większość ludzi to wzrokowcy, „jedzący oczami”. Dlatego dobre zdjęcia, odzwierciedlające znakomitą kuchnię, to przykuwające uwagę apetyczne ujęcia i detale. Do kulinarnych zdjęć używam obiektywu macro, dzięki niemu w smakowity sposób mogę wyeksponować każdy szczegół. Chętnie też aranżuję scenerię do zdjęć, dopasowując jej styl do charakteru restauracji. Ponadto z radością fotografuję proces powstawania potraw i emocje temu towarzyszące - wyrabianie ciasta, przelewającą się czekoladę, mieszanie, ubijanie itp. - dodaje.

Fotografuje dla restauracji „Śląska Prohibicja” (Katowice), „Wiśniowy Sad” (Ruda Śląska), „Środek” (Bielsko-Biała), „Emcek” Bistro w Międzynarodowym Centrum Kongresowym (Katowice), Cukierni „Nugat” (Katowice), Cukierni „Good Cake” (Gliwice) i wielu innych.

Zapraszam do współpracy:
Agnieszka Kolon, kolonowe.pl, tel. 664 128 161

Tekst sponsorowany

Powiaty: Bielsko-Biała

Skomentuj

Treść:*
Nick:*
1+7=*

OK, zamknij