23 stycznia 2017, imieniny obchodzą: Ildefons, Rajmund, Jan, Fernandy

-6°
Bielsko-Biała
23.01.2017
  • Wilgotność: 80%
  • Wiatr:poł 4km/h

jutro: -4°-6°pojutrze: -1°-6°
artykul,gotowali_makarony,42338.htmlgotowali_makarony

Pod patronatem

2016-03-09 08:27 (Komentarze: 0)      

Gotowali makarony!


Wczoraj w Zespole Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku – Białej odbyła się kolejna edycja konkursu kulinarnego zorganizowanego przez Beskidzki Klub Kulinarny i Zakłady Tłuszczowe „Bielmar”.

Młodzież zmagała się w kuchni w myśl hasła „Finezja smaku potraw z makaronów”. Uczestnicy mieli zatem za zadanie przygotować własną potrawę zgodnie z tematyką konkursu wykorzystując dowolne dodatki sporządzone na miejscu z produktów naturalnych. Głównym surowcem miał być oczywiście makaron, ale również zrobiony na miejscu.

Po upływie przewidzianego na zrobienie swojego przysmaku czasu i po dokonaniu oceny przez jurorów wręczono nagrody:

Miejsce 1 -  Mariusz Jasiński, Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku  

Miejsce 2 - Krzysztof Firut, Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Rydułtowach  

Miejsce 3 - Kamila Górowska, Zespół Szkół nr 3 im. ks. Józefa Tischnera w Wadowicach  

Miejsce 4 - Maksymilian Smółka, Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej  

Wyróżnienie za aranżacją potrawy - Klaudia Szczotka, Zespół Szkół Agrotechnicznych i Ogólnokształcących w Żywcu  

Nagroda VIP - Krzysztof Firut, Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Rydułtowach

 

 

mod

Powiaty: Bielsko-Biała, Cieszyn, Sucha Beskidzka, Wadowice, Żywiec

Zobacz zdjęcia


Skomentuj

Treść:*
Nick:*
4+2=*

OK, zamknij