19 września 2017, imieniny obchodzą: January, Konstancja, Teodor, Leopold

11°
Bielsko-Biała
19.09.2017
  • Wilgotność: 100%
  • Wiatr:płn 4km/h

jutro: 11°pojutrze: 12°
artykul,jak_oni_gotuja,55327.htmljak_oni_gotuja

E - EDUKACJA

2017-05-14 14:15 (Komentarze: 0)      

Jak oni gotują!


Mali kucharze z całego powiatu cieszyńskiego rywalizują w pierwszej edycji konkursu kulinarnego „EspritChef Junior” w Ustroniu. Za nimi test, w którym zmierzyli się z pytaniami dotyczącymi gastronomii, a także emocjonujący półfinał, który wyłonił najlepszych.

Pod Równicą, w studiu kulinarnym firmy RM Gastro, młodzi pasjonaci gotowania serwowali przygotowane przez siebie potrawy. Mieli kwadrans, aby dokończyć i podać jurorom dania, które wcześniej pichcili w swoich domach. Ich smak oceniali profesjonaliści – Krzysztof Gawlik, juror znanych konkursów kulinarnych i ekspert kulinarny, Mateusz Czekierda, nominowany do tytułu „Kucharz – odkrycie roku 2015”, uczestnik polskiej selekcjo najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego świata Bocuse D’or, a także Michał Bałazy, twórca Małej Akademii Zdrowego Smaku, członek Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej, kucharz polskich prezydentów.

O tym, kto awansował do dalszego etapu konkursu, będzie wiadomo wkrótce. Emocjonujący finał odbędzie się 18 czerwca na ustrońskim rynku.

Autorką fotoreportażu jest Dorota Krehut-Raszyk.

szyk

Powiaty: Cieszyn

Zobacz zdjęcia


Skomentuj

Treść:*
Nick:*
1+6=*

OK, zamknij